Obligatorisk utbildning för personliga assistenter

Kvalitet och säkerhet är högt prioriterat i vårt uppdrag som assistansanordnare. Utbildning och god kunskap om arbetet som personlig assistent är grundläggande förutsättningar för utförandets kvalitet. För att  kunna arbeta som personlig assistent är genomförandet av Socialstyrelsens utbildning ”Personlig assistent som yrke – en webbintroduktion” ett krav för alla medarbetare inom ENKV.  Syftet med utbildningen är att ge god kunskap och förståelse över assistansens olika delar och för ditt viktiga arbete som personlig assistent. Utbildningen berör bland annat arbetsmiljö, dokumentation, kvalitet och olika kommunikationsmetoder för att kunna förebygga svåra situationer.

För intern registrering mejlas kursintyget till utbildning@enkv.se. Det gäller både om du deltar i utbildningen enskilt eller tillsammans i grupp. För deltagande i grupp mejlar arbetsledaren kursintyget, deltagarlistan och datumet för utbildningstillfället till oss. Beräknad tid för genomförande är cirka 60 minuter. Utbildningen ska prioriteras och genomföras inom din första månad som anställd hos oss.

Genomför Socialstyrelsens grundutbildning här.  Klicka på den gröna ikonen där det står  ”Registrera mig” och följ instruktionerna.  I listan över kommuner väljer du ”övriga”.

Att delta i den här utbildningen tillsammans med andra relevanta utbildningar är ett lönekriterium för framtida lönerevisioner.

Se instruktionsvideo nedan om hur du går tillväga eller klicka här för att besöka vår kanal på Youtube.

Om du har frågor eller funderingar kring utbildningen, är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälps vi åt tillsammans. 

Lycka till!

Skip to content